venerdì 15 luglio 2011

business marketing

Business Marketing is the practice of individuals, or organizations, including commercial businesses, governments and institutions, facilitating the sale of their products or services to other companies or organizations that in turn resell them, use them as components in products or services they offer, or use them to support their operations. Also known asindustrial marketing, business marketing is also called business-to-business marketing, or B2B marketing, for short. (Note that while marketing to government entities shares some of the same dynamics of organizational marketing, B2G Marketingis meaningfully different.)

Financial services

Financial services refer to services provided by the finance industry. The finance industry encompasses a broad range of organizations that deal with the management of money. Among these organizations are credit unions, banks, credit card companies, insurance companies, consumer finance companies, stock brokerages, investment funds and some government sponsored enterprises. As of 2004, the financial services industry represented 20% of the market capitalizationof the S&P 500 in the United States.

Finanţele au atras 500 mil. lei prin titluri de stat


Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut joi obligaţiuni de tip benchmark, cu scadenţa la cinci ani, în valoare de 500 milioane lei (116,8 milioane euro), la un randament mediu de 7,3%, potrivit Băncii Naţionale a României (BNR).
Plasarea prin licitaţie a emisiunii de titluri de stat a avut loc în baza ofertelor de cumpărare depuse de 12 dealeri primari.
Volumul total al cererii a fost de 895,2 milioane lei, fiind vorba de o operaţiune deschisă în aprilie şi cu data scadenţei 30 aprilie 2016.
MFP vrea să atragă patru miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat în luna iulie, în vederea finanţării deficitului bugetar şi refinanţării datoriei publice.
Finanţele vor mai redeschide în iulie o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 10 ani, cu o valoare programată de 350 milioane lei.
MFP a anunţat că pentru trimestrul al treilea din 2011 vrea să atragă între 13 şi 15 miliarde de lei de pe piaţa internă prin emisiuni de titluri de stat.
Ministerul Finanţelor Publice a atras circa 41,038 miliarde lei pe parcursul lui 2010. În 2009, Finanţele au luat din piaţă aproape 65 miliarde lei (peste 15 miliarde euro), de peste cinci ori mai mult decât în 2008.

România a avut şi în iunie cea mai ridicată inflaţie anuală din UE


România a avut şi în iunie cea mai ridicată inflaţie anuală din UE
14 Iulie 2011


România a avut în luna iunie cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană, de circa 2,5 ori mai abruptă decât media comunitară de 3,1%, în pofida încetinirii ritmului de creştere a preţurilor, potrivit datelor prezentate joi de Eurostat, citate de Mediafax.
Inflaţia anuală din UE a scăzut în iunie la 3,1%, de la 3,2% în mai. În iunie faţă de mai, preţurile au scăzut în UE cu 0,1%.
În zona euro, rata anuală a inflaţiei a stagnat la 2,7%, iar preţurile au rămas la acelaşi nivel în iunie comparativ cu mai.
Cele mai reduse cifre au fost înregistrate în Suedia (1,5%), Slovenia (1,6%) şi Cehia (1,9%), iar preţurile au crescut cel mai mult în România (aproape 8%), Estonia (4,7%) şi Grecia (4,6%).
Preţurile de consum au scăzut cu 0,3% în iunie, faţă de mai, pe fondul ieftinirii produselor alimentare, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Datorită ieftinirii preţurilor din iunie, rata anuală a inflaţiei a scăzut la 7,93%, de la 8,41% în luna anterioară.